Kærestesorg Kontra dødsfald

Kærestesorg  

Når vi elsker og bliver forladt af den vi elsker, er noget  af det mest smertefulde her i livet, og  det kan sætte en masse følelser/tanker i gang hos de fleste af os. Tanker som vi ikke er gode nok, en følelse af at vi mangler noget, som kan være grunden til, de ikke kan elsker os.

Vi glemmer tit i sorgen at vi ikke er valgt fra fordi vi er forkerte., ikke dejlige, smukke, unikke, sjove nok. Vi styre ikke hvem vi elsker og hvor meget vi elsker.

Hvis du spurgte dig selv og andre som har stået i situation at være den der ikke elsker nok, er svaret som regel, at den bare ikke er der.

Beretning:

kvinde 31 år. Jeg husker det tydeligt, jeg var 16 år. Jeg var smask forelsket i Casper. Jeg gik og var mæt hele tiden, det var en følelse af bobler, glæde, ros og lykke i hele min krop. Jeg sov måske 3 timer i døgnet. Jeg fløj nærmest rundt.

Jeg havde allerede en hel fremtids plan for hele vores liv samme. Alt det vi skulle opleve sammen, giftes, børn, rejser,  bare os to.  Jeg kunne slet ikke forstille mig et liv uden Casper, og i min lykke havde jeg slet ikke den vildeste fantasi eller frygt for at det ikke skulle komme til at lykkes for os.

Fredag d.26 oktober 2004 var datoen hvor jeg mistede min første Store kærlighed.

Jeg kan huske mig selv skrige af sorg. Sorgen var ubeskrivelig, og det gjorde så ondt at jeg ikke kunne tænke mig ud af den. Jeg græd i 4 dage, jeg huske tydeligt mine øjne var så hævet at jeg lignede en der havde fået bank. Min mor lagde sig ind til mig efter jeg havde skreget ned i min pude, fordi sorgen ikke ville stoppe. Det gjorde så ondt. Min mor prøvede at forsikre mig om, at jeg nok en dag skulle finde en anden sød fyr. Men jeg  kunne ikke rumme at liv uden Casper. Jeg ville kun have Casper, Og jeg forstod ikke hvorfor han ikke ville have mig.  Casper og jeg blev bollevenner efter følgene, det var det tætteste jeg kunne komme på ham. Casper forsvandt ud af mit liv.

Mit hjerte valgte ubevidst efter følgende at finde en mand, som jeg ikke elskede. Mit hjerte kunne ikke klare at elske så højt igen.

Det her er en historie fra en kvinde som opleve at få sit hjerte knust for første gang. Hun prøver at udskyde smerten/sorgen ved at blive bollevenner med Casper.

Kærestesorg kan sidestilles med et dødsfald.

Kærestesorg kan følelsesmæssigt sidestilles med et dødsfald, for det er de samme følelser der er på spil.  Det kan være svært for rigtig mange at forstå at det burde være den samme opbakning til kærestesorgs som ved et dødsfald. 

Forskellen på et dødsfald og kærestesorg er at når et menneske dør, elskede de dig til det sidste (det var gensidigt)  hvilken ikke er tilfældet når du bliver efterladt af en du elsker som ikke elsker dig længere, her ligger sorgen også at din kærlighed ikke er gengældt og ligeværdigt. 

Der findes ikke noget entydigt billede på hvad Kærestesorg er og på Hvordan den opleves, og hvor længe den sidder i kroppen, det er meget individuelt.

Det er vigtigt for alle er at få sorgen bearbejdet. For hvis vi ikke får bearbejdet sorgen ordenligt, vil sorgen blandt andet stå i vejen for nye kærlighedsrelationer. 

Nogen vælger at udskyde smerten/sorgen ved at fastholde sig i forhandlings fasen. 

Sorgproces faser:

1.     chokfasen/ Benægtelse - du afviser at det kan være rigtigt.

2.     Vrede/frustration "hvorfor?"

3.     Forhandling - du forsøger at holde sorgen på afstand - "hvis jeg nu gør sådan her, så vil han måske gerne være kærester igen".

4.     Nedtrykthed - du begynder at indse, at du er udenfor kontrol - "det kan også være lige meget, det hele"

5.     Accept - du indser, at det er sådan tingenes tilstand er nu - "det skal nok gå alt sammen."

Meget normalt at springe rundt i faserne.

Nogen kan sidde fast i forhandlingerne i meget langt tid. Eks. På hvad de her forhandlingerne kan gå ud på:

  • Hvis jeg nu får et nyt job, så vil hun gerne have mig…
  • Han fortryder helt sikkert, han er nok bare stresset over eksamen.
  • En anden måde at sidder fast i forhandlingerne på kan også at vælge at blive bollevenner, jeg kalder dem for døre på klem eller en luft guitar.

Spørgsmål du kan stille dig selv for at komme videre?

  • Er det et ligeværdigt forhold?
  • Ønsker du at leve i et forhold hvor du ikke bliver elsket 100%?
  • Hvilke illuisuoner har du bygget op omkring Den lykkelig periode i jeres forhold?
  • Ved at fornægter virkeligheden fastholder vi os selv i en usund relation, hvor kærligheden ikke er ligeværdigt og hvor illuisuonerne forlov til at styrer os.

De første skridt til at heale dit hjerte:

  • Handler først fremmest om at give sig selv lov til at sørge over at miste kærligheden eller håbet om den fremtid der du troede der var i forholdet.  At være i sorgen.
  • Søg hjælp hvis du ikke selv kan se virkeligheden i øjnene (forholdet er slut) for mange kan det være svært at acceptere at det er slut.
  • Prøver at acceptere og forene dig med at det gør ondt og lade det gør ondt.
  • Slip illusionen om det parforhold i havde.
  • Skab en Parallel drøm hvor din eks ikke er inkluderet i den. Anderkender og acceptere at tingene er som de er, i stedet for at fast holde fortiden, og hvordan det var en gang. Nu er nu og det er ikke som det var en gang.
  • Hav fokus på nutid, tag en dag af gangen og husk dig selv på alle de mennesker som elsker dig!

 

– Kærligheden er nem så snart vi elsker hinanden lige meget, Når kærligheden er svær er det når den ene elsker højere en den anden.  Kærlighed skal være nemt for det er ligeværdigt.

 

Af kærlighed

Nadja kuszon