Tantra-Yoga

Hvad er Tantra?

Det spørgsmål har jeg stillet mig selv mange gange, og selvom jeg har haft mange timers undervisning i Tantra-yoga/erotisk Tantra mm. Var det som om jeg stadig ikke helt forstod det, og det er ikke fordi jeg er langsom, jeg tænker faktisk at rigtig mange mennesker der ude, har det på samme måde som jeg havde det!

Så jeg spurgte en masse skønne mennesker hvad er Tantra? Der var et flertal som svarede enten at det var noget med sex at gøre eller også svarede de at det var noget med massage. Der var også få som svarede at det var noget med energi arbejde.

Så hvad er Tantra så?

Det er også noget med sex….

Meeeeen det er også rigtig, rigtig, rigtig, meget andet. Det er en livsstil og en meget gammel en af slagsen, faktisk mere ind 5000 år gammelt.

Det er kun 5 % af tantra der rent faktisk handler om det seksuelle.

Erotisk Tantra:

Noget af det smukkeste ved Erotisk Tantra er at til forskel for den meget maskuline seksualitet der i fokus her i de vestlige lande i form af, porno industrien, sex-stillinger i samtlige blade, single samfund mm. Har erotisk Tantra virkelig fat i polariteten. Tantra er et energi arbejde, som handler om bevidsthed.

I Erotisk Tantra er der fokus på elskoven, nærværet, nydelsen både før og efter elskoven. Erotisk Tantra har de mest fantasiske måde at skabe kontakt til din partner på, i form af bevidsthed og energi arbejde.  Derfor er meditation en stor del at den Tantriske livstil.

Opvarmning er noget vi næsten har glemt i det her samfund, da der er så meget fokus på penetration. Det er her Tantra virkelig kan gøre en forskel, i vores måde at opfatte elskov på. I erotisk Tantra Har de nogen fantastiske nærværende øvelser for par som skaber dybere kontakt. Udover det er Tantriker meget bevidste omkring polaritet og dens styrke derved.  De bruger fx opvarmninger som dyb øjenkontakt inden den seksuelle agt. De bruger vejrtrækningen, nærværet af hinanden.

for at dyrke erotisk Tantra, skal du være rigtig god ved dig selv, du skal dyrke Tantra-yoga, meditere, være bevist omkring din kost og din karma bl.a.

…..Og så er der jo også noget med at manden ikke må få en UDLØSNING. Lige præcis her er der mange mænd som har svært ved at forene sig med.  Fordi de kobler udløsning sammen med orgasmen, hvilket også er ganske naturligt da 100% orgasme udløser udløsningen.  

Grunden til at manden ikke må få udløsning, er fordi manden mister sin energi. Derfor bestræber de tantriske mænd sig i at adskille orgasme og udløsning fra hinanden. En af de ting som bl.a. er godt for manden er at træne sin pc muskel og sin bækkenbund.

Det gør han fx ved at vippe din pik og følelsen af at holde en prut tilbage.

Kvinden mister sin energi når hun får menstruation, Her er tantra yoga bl.a. godt for kvinden da menstruations smerter, er set forsvinde. Man ønsker også at de små orgasme udløsninger hos kvinden som den våde g-punkt orgasme samt klitoris orgasmen er udløsninger kvinde burde undgå, da de her mister energi.  Klitoris stimulering bruges til opvarmning i stedet for. At træne sin bækkenbund og skabe kontakt via berøring og se sit køn dagligt i et spejl en god øvelse til kvinder. 

Tantra-yoga:

Tantra = bevidsthed, yoga = betyder forening dvs. Bevidst forening.

I tantra-yoga har du ikke alene kun fokus på yoga strikene, der er også fokus på hvilket chakra, energi strømme, håndtegn og vejrtrækning du skal kombinere.  Så tænker du måske hvad chakra er…?  Chakraerne = energi kræftfelt De 7 chakra:

1.    Muladhara = mellem anus og vigina / rodchakra jord

2.    Svatistana = 2 finger over klitoris /lyst chakra vand

3.    Manipura = navlen /ild

4.    Anahata = hjerte / føle lige midt i mellem brystet

5.    Vishudda = strubechakret

6.    Ajna = 3 øje midten i banden mellem øjenbryne

7.    Shashra = hoved chakret

Chakra bruger du til energi arbejdet når du meditere.

Tantra-yoga ligner almindelig yoga, men ved at du får bevidsthed om energistrømmende, chakraerne for de forskellige yoga stillinger samt håndtegn, og vejtrækning med, for du noget helt unikt, som er svært at forklare, men skal opleves. Du bruger også tantra-yoga i erotisk Tantra.

Meditation

er også en vigtig brik i hvad er Tantra, fordi det er del af den livstil der hedder at være tantriker. Du skulle kunne lære at mærke, føle energierne, at fokusere, at være i nuet, til stede, en højer bevidsthed,  at kunne løfte energien via meditation igennem det vil kalder chakraerne.  Ved at kunne løfte energierne, vil du også kunne løfte de seksuelle energier.  

Så helt konkret er Tantra: yoga, kost (auyveda), meditation, karma, elskov, nærvær, kærlighed, sundhed, løfte energier, spiritualitet, astrologi, bevidsthed og meget mere, så meget at det er svært af forstå.

Af kærlighed og lys

Nadja kuszon

Nadja Kuszon